Gyógyulás a testnek - felüdülés a léleknek

Zöldszerész

Köszöntelek a Zöldszerésznél!

2019. május 26. - Vildus

Szeretettel köszöntelek! Az oldal (https://zoldszeresz.hu/) elindításával az volt a célom, hogy egy különleges, Wikipédia-jellegű tudásbázist hozzak létre – annak érdekében, hogy a növényekkel kapcsolatos régi és már-már feledésbe merülő ősi tudás ismét előtérbe kerüljön. Természetesen a kipusztulóban lévő fajok megmentése és hazánkban való elterjesztése is vezérelt. Ehhez szívesen veszem minden támogató csatlakozását és segítségét.

48405841_268317140443574_8480136428842385408_n.png

A mezőgazdasági területek terjedése miatt gyógynövényeink kipusztulóban vannak – mint ahogyan a méhek populációja is csökken –, ez a jelenség sajnos nem ismer országhatárokat. A Zöldszerész elsősorban a hazai gyógy- és fűszernövények, valamint az ismertebb gombafajok részletes leírására és bemutatására fókuszál, de a későbbiekben a honunkban nem őshonos növényeket is ismertetni fogom. A leírásokat folyamatosan bővítem a szakirodalmak feldolgozásával.

Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világon is elsőként Páter Béla és kollégái hoztak létre gyógynövénykutató-állomást a századfordulón – munkásságát ideje volt megjeleníteni az online tudástérben.

Kellemes böngészést, hasznos információkat és jó egészséget kívánok!
Gy. Gyüre György
https://zoldszeresz.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldszeresz.blog.hu/api/trackback/id/tr7514862094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása